Workshop-Clinic : Hand Percussie

‘Hand’ Percussie

In de academie studeren we ‘ stokken’ percussie.   Bijvoorbeeld  drums, pauken, xylofoon,….allemaal slagwerk instrumenten die men met behulp van stokken of mallets bespeeld.

In de clinic van Peter Van Woensel  worden we  wegwijs gemaakt over de ‘Hand’ percussie instrumenten.

Dit omhelst  een heel arsenaal van slagwerk instrumenten die  men met de handen en vingers bespeeld. Instrumenten uit alle hoeken van de wereld.

Conga’s , Bongo’s  en Djembe’s komen aan bod. Maar ook  worden framedrums, Hang of HandPan, Darbuka, Cajon , Pandeiro , Shakers en Tamboerijnen gedemonstreerd. Allerlei verschillende speeltechnieken en ‘trucjes’ worden getoond.

Wat is het belang van de  Claves ? Hoe stem je een Conga ? Kan jij  een shaker laten grooven? Is een duimpiano ook een percussie instrument? Kan je percussie spelen op een mondharp?

Bestaat er een percussie taal? Wist je dat er  meer dan 10 verschillende tamboerijn technieken bestaan?  Peter Van Woensel  geeft op al deze vragen een passend antwoord met een  heuse demonstratie.

Deze clinic  kan gecombineerd worden met een workshop Tamboerijn en Shakers.  Elke deelnemer krijgt een persoonlijke  shaker en tamboerijn training.

Slagwerkers maar ook andere muzikanten , zangers en muziekliefhebbers van alle leeftijd zijn welkom om deze wondere wereld van warme klanken en ritmes te komen ontdekken.

Deze clinic is erg toepasbaar op open deurdagen en gasten seminaries in muziek academies of muziek verenigingen.