www.PeterHandPan.be

Peter HandPan :

Peter Van Woensel  aka ‘ Peter HandPan ‘ is een multi percussionist en bespeelt sinds 2011 de handpan.

De  Handpan is een melodisch stalen percussie-instrument dat lijkt op een steel drum gekruist met een schildpad. Het heeft een kenmerkende klankkleur die veel harmonische boventonen bevat.  Het Zwitserse bedrijf PANArt Hangbau AG  heeft omstreeks 2000 het instrument uitgevonden en gebouwd onder de naam :‘ Hang ‘ of ‘ Hang drum ’ . Elke pan zingt zijn eigen harmonie, met een grondtoon in het midden en een toonladder rondom. Er zijn meer dan 150 verschillende stemmingen beschikbaar.

Dankzij de vele boventonen is de Handpan een prikkelende creator van trillingen die het lichaam laat vibreren. Dit  is ideaal daar waar elke vorm van ontspannende muziek nodig kan zijn: meditatie, yoga, werkrelaxatie, wellness sauna & spa, enz. Maar evenzeer kan ze de lead spelen in Rock muziek of Dance grooves.

Met zijn collectie Handpannen kan Peter HandPan een onvergetelijke sfeer creëren op bruiloften, galerie openingen, recepties, straatanimaties, DJ sets en zelfs begrafenis ceremonies….

Handpan les volgen : Peter HandPan geeft workshops, lessen , initiatie en aankoopadvies .

Je hoeft geen noten kennis of muzikale achtergrond te hebben om aan te vangen . De noten op de basis Handpan klinken steeds mooi in harmonie zodanig dat ‘vals’ spelen niet aan de orde is.  We leren je meteen hoe je een basis ritme of groove kan spelen  op enkele klankvlakken. We gaan uit van je eigen kennis en kunnen . Hierop bouwen verder.  Een ‘goede’ handpanspeler worden kan in slechts 20 uur oefenen. Als je op de juiste manier leert en oefent, en wat handpanlessen voor beginners volgt, zullen die 20 uur de belangrijkste tijd van je leven als handpanspeler zijn.

Workshops en Teambuildings

voor 3 tot 20 deelnemers zijn mogelijk. Samen de magische klanken van de Handpannen bespelen creëert een fantastische sfeer van harmonie, samenhorigheid en plezier. Klik hier voor meer info

Tips om een Handpan te kopen :

In dit artikel , klik hier , legggen we je in 12 hoofstukken uit waarop je dient te letten vooralleer je tot een aankoop van een HandPan over gaat.

HandPan Delirium : Duo van twee Handpan Spelers/Percussionisten.  Van etherische soundscapes tot  funcky grooves. Deze muziek geeft uw event uniek cashet.

Wellness, Sauna & Spa Sounds”   :  Tijdens opgiet sessies in sauna’s kan Peter Van Woensel aka “Peter HandPan” met een twintigtal hitte en water bestendige instrumenten een spirituele relaxatie soundscape live uitvoeren. Peter creëert, met eigen gemaakte instrumentjes, kabbelende beekjes , dieren en oerwoud geluiden. Met oosterse gongs en klankschalen, frame drums en mondharpen maakt hij  hypnotiserende ritmes. Op etnische fluiten zoals ocarina, native indianen fluiten, fujara en Irish low whistles fluistert hij bezwerende melodieën. Dankzij deze exotische klanken gecombineerd met de handpannen beleven de Wellness bezoekers een extra dimensie.  Kortom een meerwaarde voor thermen en sauna instellingen die extra speciaal uit de hoek wensen te komen of die Soundhealing concerten mee in hun verwen pakket willen nemen.

Contact : van.woensel.peter@gmail.com    of   vanslagpercussieduo@gmail.com

GSM : +32-(0)475-717110

2u HandPan of HangDrum relaxatie muziek : 

2u  HandPan muziek voor Meditatie en Yoga :