Workshop BoomWhackers

BoomWhackers Workshop

BoomWhackers zijn felgekleurde lichte plastic buizen. Elke kleur en lengte heeft een andere toonhoogte. Door de BoomWhacker op je handpalm te slaan creëer je de typische zachte, mooie “BOEM”-toon.

BoomWhackers kunnen vrijwel onmiddellijk door iedereen gehanteerd worden. Er is geen muzikale kennis voor nodig. Binnen enkele tellen is heel de groep aan de slag en ontstaat er, op een ontspannen en humoristische manier, een ritmisch en melodisch stuk.

BoomWhackers zijn zowel geschikt voor het gebruik in het lager als hoger onderwijs. De composities kunnen erg eenvoudig tot zeer complex uitgevoerd worden.

Ben je nog niet vertrouwd met BoomWhackers of heb je instructies en inspiratie nodig? “Van Slag Percussie” kan je hierbij helpen.

De instructeurs en animatoren van “Van Slag Percussie” hebben ruime ervaring in het geven van percussie en BoomWhackers workshops aan kinderen zowel als aan volwassenen. In de workshop BoomWhackers worden de verschillende speel- en speltechnieken aangeleerd. De muziekstukken zijn op ieders leeftijd aangepast. Je ontdekt er toonhoogte, melodie, ritme, polyritmiek en akkoorden. Maar het belangrijkste: je creëert samen met de groep, op energieke maar toch niet luidruchtige wijze, een creatief muziekstuk.

Ook op evenementen, lange vergaderdagen of congressen kan een korte BoomWhackers workshop een ijsbreker of energizer zijn om de groep te ontstressen en de sfeer en samenhorigheid op te boosten.

In het leermiddelennetwerk geven wij leraars de kans om zich in de wereld van de BoomWhackers te ontplooien. Wij rijken hen de middelen aan om nadien zelf voor hun leerlingen leuke ritmische melodietjes te creëren via het unieke ‘VAN SLAG ROOSTERSYSTEEM’.

Benodigde kennis : tot 4 kunnen tellen en kleuren herkennen.

Van slag Percussie beschikt over een uniek eenvoudig , duidelijk en educatief noteer systeem. De liedjes worden geprojecteerd mbv een beamer of een digibord. Er is een repertoire met de klassieke kinderliedjes maar ook moderne hippe nummers komen aan bod.

Een syllabus is verkrijgbaar.

Contact: vanslagpercussieduo@gmail.com